Wednesday, February 27, 2008

differente

Min kollega firade sin 30 -års dag på Restaurant Frantzén/Lindberg i Gamla Stan. Där avnjöt hon en 20 rätters supé som hon sa beskrev som helt fantastiskt. Jag blev nyfiken och surfade in för att ta mig en kik på den där 20 rätters menyn.

Det var en kavalkad av roliga grejer som tex;

Surdegsglass Kultur
Vargbär, gräslök & salta bönor

Tryffel & kål, Tripp Trapp Trull
Aspic, consommé, fumé & marshmallow

Kalvbräss "2001 – 2008" med yuzu & lakrits
Jordärtskocka i två texturer, atsinakrasse, hasselnötsmjöl & "lakritsluft".


Grisbog "Vaccum" 60 timmar senare…
Vintertryffel, bönan "Signe", bipollen samt potatislök & snigelkaviar.


Tomatvatten "2003" med tomat -& vaniljmarmelad
Citrongräs -& kokosglass.




Så där höll det på i hela 20 rätter. Pretentiöst så det förslår "lakritsluft" och "snigelkaviar" liksom men helt i min smak....

No comments: