Saturday, July 31, 2010

Tures säng

Tures säng är äntligen färdigmålad. Den har anor. Vi har fått låna den från Dalarö. Den är gjord 1921 och i den har Jeppes mormor, mamma, moster, Jeppe själv, syster, kusiner och Leo sovit i. Den går att dra ut så den blir lång. Jeppes mormor sov i den tills hon var 7 år gammal. Från början var den vit men på 70-talet målade Jeppes föräldrar om den i brunt. Nu målade vi om den i vitt. Det var ett himla jobb med alla spjälorna och få det snyggt. Vem vet en dag kanske Ture målar den brun igen.

Nu har vi spjälsängsskydd och så har mamma hjälpt mig att sy små lakan till den. Just nu vaktas den av Barba Gul och Barba Blå.

7 comments:

enyst said...

Jättefin!
Kul med släktklenoder.

Sofi said...

Ja sånt där är alltid mkt roligare än Ikeas massproducerade, om än rätt ok, grejjer.

Mia Bergman said...

ilken feeling att ha sitt barn liggande i samma säng som man själv sovit i!Jag t ycker fortfarande att ni är extremt hurtiga och är fascinerad över alla projekt och middagar:-). Jag har ett låtförslag: Lay Lady Lay med Bob Dylan. Massor med känslor i den, passar då om någon gång!

Stora Morran said...

Ja det är roligt att ha den här sängen. Hoppas Ture kommer vilja sova i den bara... :-) Tack Mia för låtförslaget. Ska lyssna på den. Ja det är bara för att vi måste passa på innan vi inte kan längre och så blir jag så lätt uttråkad.

Anonymous said...

Ah vad fin snus!!!! Puss!!!

Rebecca said...

Superfin säng, den kommer Ture nog sova bra i!

Tack för tipset om boken, har blivit tipsad om den förut. Intressant att de har en klängperiod just nu, hur länge ska den vara?

Emily said...

Jättefin! Vi har precis en likadan!! Köpte på myrorna några år sedan. Den var vit men vi har tagit bort färgen å ska bara olja in den. Vet du nåt annat om den, utom att den e från 20-talet?? Gud så häftigt.

Mvh, Emily