Tuesday, November 20, 2007

Nyttig

Igår hade jag en oerhört nyttig dag på alla sätt. En sån där dag som man behöver efter en galen helg. En dag där man känner att man återfår kontrollen över sitt liv. Jag började dagen med ett träningspass på morgonen. Sjukt jobbigt. "Muskelpass" hette det. En massa jobbiga balansövningar. Mina ben var som spagetti efteråt. Idag ömmar hela min kropp.

På kvällen tvättade jag 4 maskiner med smutsig tvätt. Jag lagade nyttig kycklingwok med hirs (ny gröda utan carbs) och hommus. Därefter städade jag ut den lilla gris som tagit över min lya den senaste veckan. Den var riktigt lortigt faktiskt. Oerhört tillfredställande att få rent och fint. Jag tittade på Cobra, en dokumentär om finnar i Sverige samt en upprörande dokumentär om tobaksindustrins barn. Ni hör själva. Jag var inte mig själv.

Idag fortsätter denna kulturella kavalkad med filmfestivalen. Ikväll ska jag för första gången i mitt 28-åriga liv gå på bio ensam. Ett litet steg för männskligheten men ett stort steg för mig. Filmen som AM och Tette skulle se var fullbokad så jag valde den Fillipinska filmen Foster Child av Brilliante Mendoza. Den handlar om en pojke i Manilas slum som blir adopterad av ett rikt par;

"En stark skildring av ett barns utsatthet, klasskillnader och socialt engagemang" heter det i beskrivningen.

Mohaaa!

2 comments:

Bitter said...

Oh I wish jag hade din duktighet...

Stora Morran said...

Den kommer och går vill jag tilllägga. Jag behövde lite sånt i måndags. Hade syndat alldeles för mycket.