Monday, September 17, 2007

Playing with fire

Nu börjar den där Lars Vilks fundera över vad han har gjort. Al-Qaida bjuder hundratusen dollaris för hans huvud. Då vill Vilks helt plötsligt inte vara med längre. Tönt. Han börjar klaga på att regeringen inte fördömmer Al-Qaida.

Hela den här Rondellhundsfarsen skulle från början vara en slags tryckfrihetsövning. Vilks har verkligen kämpat för att få sina Muhammed bilder publicerade. Han blev gång på gång nekad från olika publikationer och forum. Visst finns det en poäng med tryckfriheten men om man väljer att trycka en så kontroversiell grej får man också ta konsekvenserna. Förlåt mig, men vad trodde Nerikes Allehanda och Vilks egentligen? Att de skulle få blombud och beundran? Dags att ta ansvar för sina handlingar.

Den som ger sig in i leken får leken tåla.

4 comments:

Produktionsledaren said...

Ja men på riktigt, absolut är Sverige ett demokratiskt land med demokratiska värderingar och åsiktsfrihet. Självklart får nazister, woodooutövare, Hare Krishna och Lars Vilks att tycka och utöva sina intressen under en demokrati, men man kan ju onekligen inte komma ifrån att vissa demokrati-statement är mer korkade än andra. Man ska fan välja sina krig.

Stora Morran said...

Japp nu har han fått den uppmärksamheten han ville ha. Är han inte nöjd?

Anonymous said...

All heder åt Vilks som vågar stå upp för yttrandefriheten. Rätt av regeringen också att tydligt meddela att statscensur inte gäller i landet och inte skall införas.

Vart har Vilks sagt att han vill ha regeringens fördömande av någon?

Vill passa på att ge Mona Sahlin ett par virtuella salvor haubitseld också samt tacka regeringen för att man äntligen inför lite bättre kontroller av VAB dagarna.

Produktionsledaren said...

Absolut så ska han ha heder för sitt friska utövande av yttrandefrihet. Men det blir en ganska egoistisk handling när man inte gör något ur nationellt intresse för att främja yttrandefriheten Utan bara för att gagna sitt eget konstnärskap.
PR-mässigt har han ju lyckats suveränt.