Tuesday, March 01, 2011

Lilla Solstollen

Lilla Solstollen

Det har gått så bra med Ture. Det är lite svårt att hålla en strikt ekologisk kost men han har Hipp-burkar till lunch och ekologisk gröt till middag. Bananen på frukosten är säkert inte ekologisk och inte det vita mjuka brödet är nog allt annat än nyttigt egentligen men det verkar som jag släpper lite på dom hårda kraven här. Sen har vi köpt färsk vattenmelon och mango och mixat. Sen fått han amma lite också så vi vet att han får i sig tillräckligt med vätska.

Jag var lite orolig för solen eller att han skulle bli magsjuk eller bli myggbiten men inget av det har inträffat.  Peppar, peppar. Däremot har hans utslag på kinderna kommit tillbaka. I ca 7 veckor har han haft stora röda utslag på kinderna. Vi har trott det hade med väder och vind att göra. Jag har tom varit hos en läkare och fått kortison. När vi kom hit till Thailand så slutade vi med kortisonet eftersom det kan var farligt med solen. Vi trodde lite att det skulle självläka i det här fuktiga klimatet men det har det inte gjort. Istället ser det ut som han har bränt sig på kinderna. Alla thailändare frågar direkt om det är från solen medan alla svenska föräldrar tittar lite avvaktande på kinderna men säger inget. Vi som är supernogranna att han inte ska få en gnutta sol på sig framstår nu som dom sämsta föräldrarna någonsin. Som att hans små kinder har blivit stekta i solen.

Man borde inte bry sig om vad andra tycker och tror men det gör vi lite granna. Kanske borde vi skriva en skylt som Ture kunde ha dinglande runt halsen men en förklaring. Nu börjar jag tro att han är känslig mot laktos. Vi ska se om vi kan utesluta det ur kosten och om det blir bättre.

2 comments:

Björne said...

Han ser ju helnöjd ut! Skön kille

Stora Morran said...

Ja han gillart här nere.