Monday, May 01, 2006

Upplopp

Jamen vad var det jag sa....Piketpoliser runt Hötorget är vardag. Eller tre gånger på en vecka kan man väl ändå kalla ganska ofta.

Asså jag fattar inte riktigt vad dom här "Anonyma partiet" eller "Reclaim the streets" vill. Anonyma partiet är sura på arbetsförmedlingen att de inte fixar meningsfull sysselsättning till arbetslösa. Men det är väl inte ams fel att det inte finns några jobb. Morran kanske är dåligt informerad men det är väl inte så att det finns en massa toppjobb för alla som vill ha dem men arbetsförmedlingen vägrar förmedla dem utan istället sätter på inspirerande kurser för datakörkort och sånt. Eller?

Och så här resonerar "Reclaim the streets":

Reclaim the Streets är en global, decentraliserad direktaktions rörelse som
använder gatufester för att ta tillbaka offentliga platser och gatorna från
bilar, företag och polisstaten, och för att återge det till allmänheten för
socialisering, cykling, konst, mat, dans, musik, teater, dialog, gemenskap
och kreativitet. Vi tycker att livet borde levas på gatorna, inte bara i
bilar, vardagsrum och kontorslandskap. Gatorna förenar oss. De är en
gemensamt delad plats men det är viktigt att vi tänker över vårat
förhållande till dom och hur vi skyndar igenom dom inuti rullande
plåtburar bara för att försvinna in i lägenheter, kommersiella rum in i
isolation. Genom att gå ut i gatorna tillsammans återtar vi vår
mänsklighet och vi andas tillbaka liv i en alltför steril värld.





Asså är det bara jag men känns det inte lite skumt att "återta gatorna" genom att krossa skyltfönster och kasta gatsten. Borde man inte sitta ner i en ring mitt på gatan kanske och sjunga fredliga sånger och ge blommor till alla förbi passerande eller nåt...

6 comments:

L said...

Eh, ja. Och uppnå dialog genom att bära kniv och kasta bord genom skyltfönster??

Blancaflor said...

Du har sa rätt, Morris!

Stora Morran said...

Louise: Ja när de håller på så där så är det väl ingen som lyssnar på dem...

Blancaflor: Ja det har jag :-)

Anonymous said...

Verkar vara delvis samma folk där som hopen som föreställer idrottspublik ibland. Resultatet blir ju ungefär detsamma och det är väl det de eftersträvar.

Thérèse said...

Jag håller med. Jag har verkligen inget emot fredliga demostrationer även om jag inte direkt är någon demostrant själv. Jag hade det tvivelaktiga nöjet att hamna mitt i stenkastning och sönderslagna skyltfönster på Avenyn under EUtoppmötet 2001. Jag var dessutom gravid i 7 månaden så det var inte kul.

Jag gick in på stadsbiblioteket på förmiddagen (för jag tänkte passa på för det kunde kanske kunde bli demostrationer och bråk på eftermiddagen eller kvällen) för att lämna en försenad bok. När jag kom ut var det krig på Avenyn. Stadsbiblioteket ligger högst upp på Avenyn och alla sidogatorna var avstängda med containers. Så gravida Therese , pensionärer , barnfamiljer , studenter och alla andra vanliga människor som var på Avenyn var tvugna att gå genom stenkastandet.

Som jag har skrivit tidigare var det jättesvårt för både mig och mannen att hitta jobb efter examen från Handels respektive doktorsexamen från Chalmers. Men vi sökte jobb i utlandet och då gick det på ett kick. AMS hade vi väl knappt kontakt med

danne said...

lysande med bilder... Kul o se sverige. Fast det ser ut som det kunda vara i vilket centralamerikanskt land som helst. märkligt. kravaller i sverige...