Tuesday, May 02, 2006

Insomnia

Jag sov i badkaret inatt.

Ja, jag skojar inte, inte det minsta faktiskt. Ben & Sonia sov i mitt vardagsrum och Ben snarkade så att väggarna skallrade och Morran kunde inte somna. Det finns ingen dörr mellan vardagsrummet och hallen där jag sov. Tidigare har Morran alltid hunnit somna innan Ben och sågverket drog igång på allvar men igår hann jag inte. Han drog såna stockar att det helt totalt omöjligt. Jag var på randen till sammanbrott tillslut. Funderade en sväng på att smyga upp med en kudde och trycka den hårt över hans ansikte tills ljudet tystnade men jag lät bli i sista stund. Han kanske skulle få det förändrat intryck av Sverige då. Jag gick och la mig i badkaret istället och försökte få en blund där fick jag istället ont i örat. Typiskt.

Imorse såg jag i kors när jag kom till jobbet. Man får verkligen på allvar koncentrera sig på det man ska göra när man är så där trött. Jag läser Martina Haags bok nu ” Hemma hos Martina”. Hon är så fruktansvärt rolig. Jag måste verkligen lägga band på mig själv för att inte börja storskratta så att jag ramlar av sätet på bussen.

I alla fall där skriver Martina om när hon fått sitt tredje barn och inte har sovit på 3 nätter och hon är helt totalt borta. När hon går ut med sopporna med bebisen på armen måste hon säga till sig själv. ”Slänga sopporna, inte slänga bebis, Slänga sopporna, inte slänga bebis” .

Precis så måste Morran också göra där hon sitter med sina lånekalkyler. Jag måste säga allt högt. ”Enmilliontrehundrafemtiotusen, Enmilliontrehundrafemtiotusen, Enmilliontrehundrafemtiotusen ”.

Som en liten papegoja måste jag upprepa allt hela tiden för att inte slinta på tangenterna .

Ikväll är det tjyven allvar alltså. GG och Grey´s anatomy och sen omedelbart bums i säng annars är det ute med mig.

2 comments:

Flickan i burspråket said...

Haha, skrattar högt, har själv sovit i badkaret ett par gg... En gång när det verkade bäst så pga en mycket blöt natt. En annan gg när det var det enda som var kvar i sovplatsväg. Jätte skönt först, men när jag vaknade utan blod i knäna och dessutom upptäckte att kranen läckte o att täcket sugit åt sig likt en wettex trasa, verkade det som ett mindre bra alternativ i jämförelse..

Stora Morran said...

Usch och fy! Ja jag tror att badkaret som sovplats endast känns okej när man är bedövad med alkohol.