Tuesday, January 20, 2009

tvåspråkigt

Jag var på en mycket trevlig födelsedagsmiddag hos Jonathans mamma ikväll. Hon bjöd på thaimat och Singaöl. Gott! Vi hade snokat upp världens bästa present till henne. Hon har tjatat i månader om att hon vill prova att dreja men det är så fort att gå nån kurs eftersom hon måste fixa barnvakt varje gång. Nu hade jag hittat en kurs på Vuxenskolan som var "Dreja din egna tekanna" och bara var 4 gånger. I presenten skulle barnvaktning ingå från mig, Tette, Amy och Janice. Kursen skulle börja redan på fredag.

Men så blev det inte tillräckligt med anmälda deltagare så kursen ställdes in. Darn! Så idag fick vi raskt komma på en plan B. Det blev ett presentkort på helkroppsmassage på Helheten i Hammarbysjöstad istället. Inte alls lika roligt men säkert ganska uppskattat av en ensamstående mamma med krävande jobb.

På middagen var det flera andra mammor. En av dem hade sin flicka på ett engelskt/svenskt dagis. Hennes 3 åriga dotter förstår och pratar engelska lika bra som svenska. Varken hon eller pappan är engelskspråkiga men på dagis var det mest engelska som gällde. Coolt!

Man kanske ska reservera en plats redan idag ifall man skulle få för sig att föröka sig snart. Eller skulle det vara att gå händelserna i förväg.... he he

No comments: