Wednesday, April 11, 2007

Darling




Jag och AM var på bio igår och såg den svenska filmen Darling. Den var riktigt bra faktiskt. Men ack, vilken fet ångestklump som hängde sig kvar imagen hela kvällen. Hualigen. Filmen handlar om Eva som är en riktig östermalmssnäcka och inte har behövt ta så mycket ansvar i sitt liv tidigare. Men hon blir arbetslös, mamman flyttar utomlands och hennes pojkvän gör slut. Filmens roligaste kommentar fäller hon på arbetsförmedlingen där tanten frågar;

- Vilken a-kassa tillhör du?
- Jag vet inte, Östermalm tror jag svarar Eva.

Men den störst ångesten står inte Eva för utan filmens andra huvudperson Bernhard. Han har skilt sig och har köpt sitt hus när priserna var som högst. Får sälja huset med förlust, börjar jobba på McDonalds, bor i studentrum, blir vräkt, får flytta hem till sin dotter som tycker att det är jobbigt att han bor där. Eva och Bernhard träffas på jobbet på McDonalds och blir polare men sen går allt åt skogen ändå i alla fall för Bernhard.

Som sagt mycket sevärd men akta er för klumpen i magen. Den svider. Den ständiga rädslan för att bli gammal och ensam som bor i alla människor, blossar upp och griper tag i en.

Innan bion åt vi på Hurry Curry men vi fick ingen salmonella, vad jag har märkt i allafall.

No comments: