Thursday, June 16, 2011

Ägg-o-bert....

I tisdags fick vi reda på att Ture är allergisk mot ägg. Det känns lite tråkigt men samtidigt skönt att veta vad hans exem beror på. Har vi tur så växer det bort om ett år eller två. Har vi otur så gör det inte det. Vi fick lite information med oss från läkaren. Den kändes dock inte så relevant; "Exempel på livsmedel som inte innehåller ägg; frukt och grönt." Jaså där ser man! Sen en massa recept på våfflor och muffins utan ägg. Vi hade inte tänkt att ge muffins till Ture förens han är äldre och förstår så recepten kändes onödiga.

6 comments:

K said...

Dumma allergi. Vad tråkigt! Jag har dock inte upplevt Nils allergi som något jättestort besvär. Man får lusläsa innehållsförteckningar bara. Men jag kan tänka mig att det är jobbigare sen när de äter riktig mat och man är ute på lokal och måste lita på folk när de säger att maten inte innehåller det ena eller andra. Hoppas allergin går bort snart!

K said...

En annan grej. Om ni har en barnförsäkring för Ture tror jag ni kan få ersättning för en sån diagnos. Vi tecknade Nils försäkring efter att han fått diagnosen och då ville försäkringsbolaget undanta ALLA allergier. Inget man blir rik på antar jag men det kan ju vara värt att kolla upp.

RebeccaW said...

Aj då, vad jobbigt... Hur vanligt är det att det växer bort?

Stora Morran said...

K; ja lite jobbigt men än så länge är det inget problem faktiskt. Ska verkligen kolla upp försäkringen. Tack för tipset!

Rebecca; Det verkade vanligt att den växer bort så vi hoppas på det.

Louise said...

Har han fått äta äggvita redan? Det är så intressant med vad barn får och inte får äta i olika länder. Min Kai föddes 13e augusti så jag följer Tures utveckling med intresse -- vi bor i Los Angeles. Var hos läkaren häromdagen och vid denna åldern får de ej äta: äggvita, jordgubbar, räkor pga den stora allergi risken .. Mao så är risken stor att de då blir allerigiska till dessa -- vilket ju verkar stämma med Ture nu. Kai har ätit scrambled eggs gjort på äggula dock. Annat de absolut ej får äta är honung (de kan få ngn slags 'poisoning' och de får ej dricka ko mjölk (magen kan ej hantera så väl) förrän de fyllt 12 månader.

Stora Morran said...

Han har fått äggvita redan. I Sverige finns inga såna rekommendationer mot ägg eller jordgubbar. Däremot är honung inte ok. Det känns jättejobbigt om vi har gjort Ture allergisk genom att ge honom äggvita.