Monday, June 04, 2007

långhelg

Jesus sicken helg. Det känns som fredagen var för en vecka sen.

I fredags åkte jag hem efter jobbet och lagade en riktigt fin ceviche till H med räkor, mango, advokade, lime, chilli, mynta, lime och olivolja. Jag är hans husgud när det kommer till sånt. Vi kollade på Talang 2007 och såg Julles nummer bli bortkollrat av bildproducenten och slaget av en buktalande tjej med apa på arm. Svårt att tävla mot det!

Vi åkte vidare mot Söder och det eminenta stället "Bröderna Olssons". Hade det inte varit för att vi skulle möta upp en hel del folk där hade jag nog visat mitt tryne där direkt. Man kan liksom äta vitlöksdesserter där. Bara en sån sak. Hua! Tette kom i taxi och hämtade upp oss vid tvåtiden och vi fortsatte hem till H för lite varma mackor.

Väcktes på lördagen i ottan för frulle och promenad i solen. Åt lunch på Vurma. Lånade en slipmaskin av H och tog tåget till tuna. Mötte upp C. Fikade på Sylvia. C och jag skjutsade ut pappa på party i Mälarbaden och tog en liten titt på Pappa-vännernas nya lya på 700 kvm med sjötomt. Helt Ok. Jag och C hängde i pappas trädgård och åt biff, hemlagad bearnaise och färsk potatis. Nice!

Sen kollade vi på årets skandalmatch nummero one.Hade jag varit "hjärt-svag" är det inte säkert att jag hade överlevt dramat. Jag var stundtals så upprörd att jag vara tvungen att lämna rummet. Jäkla danska korvar! Jag föreslog C en dansk blockad om vi inte skulle få lägga straffen. Inga röda korvar, ingen George Jensen, Ingen Bruuns Bazar. Zip, njet, nada.

Fast det slutade ju halvt om halvt rättvist. Det blev nästan synd om de rödnästa ett tag. Högt pris att betala.

Vi gick ut på Nybron i Tuna. Lika livat som vanligt. Känner att man har tappat mark där nu. Känner inte så många. Fast en hel del gamla bekantskaper dyker ju upp där man minst anar det.

Uppe och väckte tuppen på söndagen (kl 10.00) och började rota runt bland mina kartonger och möbler. Jag gjorde ett snävt urval av det "bästa". Nu känns det som jag glömde hälften nästan. Hade tex inga skedar till filen i morse. H och jag fick äta med varsitt salladsbestick. Han fick "skeden" och jag "gaffeln". Letade i varenda litet skrymsle efter mitt Marimekko påslakan men det verkar ha gått upp i rök.

Pappa var snäll och körde upp mig och tattarlasset till Storstaden. Åkte förbi Jysk och fick ett nytt täcke. Skulle göra en storhandling på Vivo vid Ringen. Nog för att det var söndag men den butiken kändes som ett Ryssland i ransoneringstid. Det fanns inte ett jota. Jag blev så upprörd att jag kände mig som en ganska gammal människa med käpp och allt som verkligen ville ringa ett Jour-klag-nummer för att få svar på hur detta tillstånd hade orsakats. Skandal!

Upp till lägenheten och ur med allt. Fick upp allt relativt snabbt och det kändes ganska snabbt mysigt. H kom och vi åt en flottig pasta nere på "Därmed pasta". Pratade med fimpen en kortis i telifonen och så snattade H och jag underbart, djuplila syréner uppe på Stigberget som nu står och luktar ljuvligt i min Alvar Alto vas.

Våren är här. Världens bästa vecka.

Imorgon blir det picnic och brännboll i park och kanske en snuttis på F12.

No comments: