Sunday, February 13, 2011

Risig i kistan

Det är nåt som inte är bra med Tures mage. Allting bara rinner rakt igenom honom. Maten kommer ut på andra sidan nästan helt oprocessad. Så fort han äter nåt så bajsar han. Det här har pågått lite mer än en vecka nu. Jag ringde BVC förra veckan och hon tyckte att jag skulle vänta tills imorgon och se om det gav sig. Men det har det inte gjort. Imorgon är det vi som ringer barnläkaren och får en tid för konsultation. Jag hoppas att det bara är någon slags bakterie eller "magsjuka" och inte att han är allergisk mot något.

Idag har vår lilla plutt inte varit på sitt charmigaste humör. Ingenting har varit riktigt bra. Förutom ikväll när Farmor och Gammelmormor var här på middag. Då satt han som ett litet ljus och lyssnade fascinerat så fort dom pratade.

Jag lagade kåldolmar, gräddsås, potatis och rårörda lingon. Det var mycket uppskattat!

3 comments:

Sofia said...

Sådär hade min yngsta ett tag och jag ringde och hade mig men dom sa bara avvakta. Jag tror han hade diarré i säkert tre veckor med lite olika färger och konsistenser. Till slut gick det faktiskt över av sig självt. Bebisar kan få diarré i samband med tandsprickning och det börjar väl Ture få nu?

Stora Morran said...

Åh hoppas att det är så för Ture. Vore sjukt jobbigt om det var någon allergi eller överkänslighet. På onsdag ska vi träffa en barnläkare. Får se vad han säger.

Gunnel said...

Skumt, vi har samma problem här. Min lilla ögonsten är några veckor yngre än T och hennes risiga kista började i söndags. Jag har tröstat mig med att det nog är tänder på gång men vare sig ser eller känner något i munnen. Vi har dock tid för 6 månaderskontroll på torsdag så jag tänkte vänta med BVC konsultation till dess. Hon verkar nämligen inte alls påverkad i övrigt. Hon äter bra men allt kommer ut igen, typ en timme senare. För någon sexmånadersbacill kan det ju knappast vara ;)