Tuesday, January 03, 2012

Besök på förskolan...

Vi besökte förskolan idag och det kändes faktiskt sådär. Dom höll på och göra om och flytta olika avdelningar fram och tillbaka men resultatet var att det kändes ganska stökigt och omysigt. Inte uppstyrt. Sen var presentationen kanske lite ogenomtänkt också. Inte det här är vår förskola och är vår grundtankar och så här resonerar vi kring genus, vår pedagogik osv. Jag har besökt kanske 8 förskolor i vårt område och här kände jag mig mest kritisk men kanske för att Ture verkligen ska börja här och att dom fått så dålig omdömen.

Kvinnan som visade oss runt var gullig och trygg och Ture röjde järnet överallt och ville aldrig byta rum och gå vidare. Han bondade också fint med den andra killen som var med på rundvandringen. Pedagogen frågade om dom två kände varandra sen tidigare.

Jag fick ett långt mejl från Jeppes svägerska igår och hon brinner verkligen för sitt nya jobb och tror att det kommer bli hur bra som helst i o förändringsarbetet så det känns roligt ändå. Vi kommer stå kvar i kön och vem vet när som helst kanske vi flyttar någonstans och då måste kanske Ture byta förskola ändå.

No comments: