Friday, March 10, 2006

Teater med supé

Teatern igår var fin men än dock lite skum. Vi höll alla med om att den nog hade gett mer om vi hade kunnat den ursprungliga Shakespearstoryn bättre. Efter teatern promenerade vi till Teatergrillen. Efter en kylslagen promenix var det underbart att komma in och sjunka ner i en porrigt röd plyshsoffa och bara slappna av med ett glas vin och titta in i Rävens mörka vackra ögon.

Morran åt en halv krabba som förrätt, den var god men Morran har förstått att hon är lite av en skaldjurssnobb/expert. Det har jag fått från Mamsen och Pappsen. Deras enträgna förtjusning i skaldjur har präglat hela min uppväxt. Jag kan precis var varje led ska knäckas för att få ut maximalt innehåll. Morrans farfar fiskade de småländska flodkräftorna själv och ägnade varje kräfta minst 25 minuter i ätande. Han tuggade varje ben samt maginnehåll och skällde på Morran om hon slarvade. Inget fick förfaras av dessa delikatesser. Det hade Morran hjälp av i Shanghai förra året när vi skulle få avnjuta de kinesiska delikatesserna " Long hairde crab" med ett gäng kinesiska fackpampar. Anyway Morran rensade och åt noggrant medans Fimpen blev matad med pinnar av en kinesisk borgmästare som ansåg att Fimpen slarvade med krabban. Morran höll på att bubbla över medans Fimpen gjorde mycket smala ögon åt henne över bordet.

Krabban igår var god men den hade varit frusen dvs den var inte färsk eftersom det inte är säsong för krabbor det blev lite av ett antiklimax när man äter nåt som kan vara sjukt gott men endast räcker halvvägs. Till varmrätt åt jag kalvsnizel med risotto. Den var fin och Morran slickade morrhåren och kände sig fint avslappnad och proppmätt.

2 comments:

Blancaflor said...

Shit, du talar om skaldjur som en riktig bohuslänning...;)

Stora Morran said...

Snurre: I´ll be there!

Blancaflor: He he så klart!