Thursday, February 09, 2006

koppar, tjuvar och trötthet

Åh jag blev fast i fikarummet en liten stund och tvingades lyssna på en dum konversation. Två personer hade en teori att det skulle finnas tjuvar ibland oss som stal kaffekoppar eftersom det inte fanns några rena i skåpet. Morran försökte inflika att det säkert hade sin förklaring i att klockan precis var efter 09.00 och att alla nyss hade försett sig med varsin kopp. Men den gubben gick absolut inte hem hos de två konversanterna. De började prata om gamla tider när skåpet var helt fullproppat av koppar och det sällan var brist. De andre menade att av och till hade det förekommit rykten om stöld på firman. Vem skulle någonsin vilja stjäla de spruckna reklamkopparna för att ha hemma? Undrade Morran i sitt stilla sinne men insåg att det inte gick att förmedla denna tanke till de två eftersom dom var så inne i sin bana.

”Van deer Nörds, båda två” väste Morran medans hon lämnade rummet.

4 comments:

Lotta said...

Fikarumskonverastioner kan vara mycket intressanta, ibland underhållande, men framförallt, och oftast helt meningslösa. Och faktiskt, den typen av "det var bättre förr"-samtal kan ju få vem som helst att kräkas.

Men kan du inte spä på stöldryktena lite? Stoppa en kopp i någons väska, eller lägg i någons låda eller... du vet. Så det händer nåt!

Stora Morran said...

Bra idé det borde jag göra. Ska nog placera en kopp i den gammeltackans väska som stog och ältade tjuvteorin!

Stora Morran said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Blancaflor said...

Hahaha! Vardags-edge! Det kan bli hur roligt som helst.