Friday, July 03, 2009

Aktiv Matlagning

Igår var vi på Aktiv Matlagning med fredagskocken Mattias Larsson. Vi var där med Jeppens jobb. Vi delades in i olika lag. Jag och Jeppen kom i varmrättslaget. Till aptitretare var det färsk potatis i västerbottendipp. Till förrätt var det färsk grön sparris, serranoskinka, körvelaioli och smörstekta krutonger.

Vi i varmrättslaget svängde ihop en brödbakad lax med mandelpotatispure kokt på vårlök vin och ett halvt kilo smör, tillsammans med halstrad pilgrimsmussla och råstekt vit sparris, gremolata, citronette och smulad fårost. Till efterrätt blev det getost och vitchokladcheesecake med färska bär och myntasirap. Sen fick vi lime och hasselnötsstryfflar till kaffet.

Till allt detta serverades det fina viner.

Vi var ganska mätta på vägen hem. Jag kunde knappt sitta normalt.

Aj!

2 comments:

Jowi said...

Ah, sa gott det lat! Finns det nagra recept mantro...?

Stora Morran said...

nope sorry inga recept. mycket på fri hand. Crazy!