Tuesday, May 05, 2009

Upp till kamp....

Alla affärer är fulla av svaga chillifrukter. Det bara kryllar av dom. I 90% av fallen då jag den senaste tiden införskaffat en chillifrukt så smakar den endast paprika. Chilli är en stor del bas i min matlagning.

Jag tycker detta är ett oroande och upprörande faktum som verkar bli kutym i de flesta dagligvaruhandlare. Det värsta av allt är att det inte verkar var någon som helst debatt om frågan. Vi, svenska folket, verkar acceptera det här.

Nu skulle jag vilja uppmana alla mina trogna bloggläsare, att så fort ni köper en dålig chillifrukt eller "spansk peppar" eller dylikt, att klaga i er butik. Det är det enda sättet att råda bot på detta övergrepp. Bojkotta ditt vanliga ICA och köp chilli i Kinaaffären tills dess att det blir ändring.
Alla har rätt till en stark chillifrukt.

4 comments:

k said...

Usch vad tråkigt, mat utan chili är ju som vår-Sverige utan rosé. Fast att köpa hem spansk peppar och tro att det ska finnas fräs i den är väl litegrann som att köpa grön paprika och förvänta sig att den ska smaka poblano? Varför köper du inte habanero istället? Eller har den slutat smaka den också? Jag har iofs inte frekventerat ICA på ett tag.

Anonymous said...

För det 1 handla aldrig på ICA, inga kommentarer behövs, storkapitalister. Handla istället på din lokala grönsaksspecialist, de finns överallt. Bra råvaror, bra priser, bra sortiment. Glöm aldrig att bekämpa De stora och hjälpa de små.

J said...

Jag skulle tacksamt ta emot tips på lokala grönsaks-specialister i Hornstull, känner inte till någon där. Bara Ica, Coop och Vi, rätt dåliga affärer alla tre. Utan smak i chilin!

Stora Morran said...

Okej summan sumarum. Handla inte spansk peppar på ICA. Den är skit. Om du ska handla på ICA köp Habanero.