Tuesday, March 31, 2009

På fredag fyller Jeppe år

Han ska fira i dagarna två. Först med middag med familjen på fredag och sen ska han ha fest på lördag för polarna. Då ska vi göra smörgåstårta för Jeppe gillar det riktigt mycket.

Alla gäster vi har berättat det här för har blivit eld och lågor. Alla ÄLSKAR tydligen smörgåstårta. Det här lägger en viss press på vår tårta. Det finns miljontals recept på internet. Vilket ska man välja och hur viktigt är det egentligen att man gör den dagen innan så den inte är torr? Man kan tydligen spraya brödet med en blomspruta med vatten i om vill motverka torrhet hos SM tårta.
Sen hur man ska dekorera tårtan uppepå är också en hel vetenskap. Jag har fått goda tips från vänner att man kan krossa ostbågar och strössla över tårtan så den blir gul. Man kan tydligen göra möss av vindruvor. Sätta på ögon och öron och nos. Vi får se hur det går.

3 comments:

Jeppen said...

Ja, alla vet ju att smörgåstårta är den godaste tårtan! Det kommer att bli grymt... Hoppas det blir lite över till frukost!

Anonymous said...

På landet där jag bor, där är det alltid smörgåstårta och till efterrätt är det moccatårta o kokekaffe. På kalas alltså, o begravningar, o företagshappenings och, ja alltid egentligen. Ibland skriver de namnet på den som fyller år med burkräkor - då är det riktigt förspännt.

Stora Morran said...

Åh det låter härligt att bo på landet :-) då vet man vad man får...