Tuesday, August 07, 2012

Ture 2 år

I helgen firade vi vår fina Ture. I fredags när han fyllde år väckte vi honom med paket på sängen. Eller han vaknade och då kom vi in med paket och sång samt en liten muffins. Det tyckte han var mycket spännande. Han har blivit en expert på paket nu efter semestern. Först i sommarstugan fick han sommarpaket varje dag av min bror och Wilma. Sen när vi kom till Skåne fick ett paket varje dag av sin farfar. Sista dagen när vi skulle åka gick han själv och pekade på hatthyllan och berättade han var redo för sitt dagliga paket nu.

Efter uppvaktningen på sängen fick han komma ut till köket och kolla på det fina födelsedagståget som vi tände. Vi åt French toast med bär och lyssnade på spellistan vi hade med oss till BB när Ture föddes. Sen packade vi vagnen med picknick och fika och begav oss till Aspuddsparken där vi mötte upp Tures favorit Edith med kusin och mamma. Dom lekte och stojade och så åt vi lunch och myste. Vi tittade på djuren och så fick Ture och Edith bada i plaskpoolen. Sen gick vi hem och Ture somande medans vi fixade vidare med förberedelser inför hans kalas på lördagen. Till middag åt vi pizza på balkongen med Tures favorit; pizzasallad.




På lördagen kom det 10 barn och 20 vuxna hem på kalas. Vi hade försökt att bara bjuda dom närmaste men det blir ganska många ändå. Ture hade pratat mycket om sitt kalas och alla som skulle komma. Faster Malin, Leo, Tuva, mormor, farmor osv. Sen när alla dom kom som han hade pratat om så blev det nästan lite mycket att hantera för lilla skrutten. Men han tyckte det var mycket roligt också.

Jag hade bakat loss lite granna. Jag gjorde en tårta, 3 olika sorters cake pops, mintchoklad cupcakes och så lite melonsallad på det.

Ture fick en massa fina presenter så han hade fullt upp. Dock blev det lite avstannande i paketöppnandet för så fort han fick nåt så ville han leka med det så då blev det lite paus. Till sist blev det lite fiskdamm med både påse och varsin heliumballong. Det tyckte alla barn var toppen. Ture gillade även sin efterfest då han fick springa omkring med ett helt knippe heliumballonger efter sig. Höjden av lycka. Jättetråkigt att gå att lägga sig då. Speciellt när man inte fick ta med sig ballongerna i sängen.

2 comments:

Rebecca said...

Grattis i efterskott till Ture!

Alltså WOW vad fina grejer du hade bakat! Tårtan!! Mintchokladcupcakes lät gott, kommer recept hos Sparrisen?

Hoppas du mår bra nu på slutet!

Stora Morran said...

Tack säger Ture! Japp jag ska lägga ut lite recept på sparrisen snart! Fotade lite dåligt bara men men. Det är minst sagt tungt, nu på slutet!