Wednesday, October 07, 2009

Roligt minne....nu i efterhand.

Jag har inte berättat pricken över i:et på vår Milanoresa. När vi landade i söndagskväll 23.30 startade inte Jeppens lilla bil. Vi sprang med dunk och hämtade bensin. Jag och Janice sprang i rusket och puttade på bilen fram och tillbaka medans Tette satt i bilen och försökte starta bilen. Janice hade pumps med öppen tå på sig. Inte helt lämpligt för 5 grader varmt och slöblandat regn. Lite galet var det. Vi stannade andra bilar och försökte få igång "Bettan" med startkablar. Inget funkade.

Kl 01.20 fick vi lämna bilen på Skavsta och ta en taxi hem till Stockholm. 2000 bagis kostade den.

I måndags fick jag, Jeppe och Tette låna en annan bil och dra ner till Skavsta och försöka få igång vraket. Jeppe hade skickat ut en fråga på ett forum och frågat vad som kunde vara fel. Han hade fått många svar som verkade vara fukt i bensintanken. I med lite K-sprit och vips startade Bettan på 3:dje försöket.

Slutet gott, allting gott.

4 comments:

Anonymous said...

Hrrm, lite taskigt att kalla Bettan för "vraket", hon hade ju bara lite tomt i tanken och blev utsatt för ovanligt kondensbildande väder. Bara man hanterar henne rätt, så går hon som en klocka!

Stora Morran said...

Jag kanske lite taskigt att kalla Bettan för "vraket" men att säga att hon går som en klockan var väl att ta i....

Vi kan väl enas om att hon är som vilken kvinna som helst "lite moody"...Lite som en katt som när som helst kan sätta sig på tvären och vägra gå.

Anonymous said...

Kanske dags att lämna in "Bettan" på ålderdomshemmet, och skaffa en bil som är yngre än 20 år?

Stora Morran said...

Nja än håller hon ett par år till.