Tuesday, June 26, 2012

Sommarkatt

Jag vill uppmärksamma det här med sommarkatter. I media blåses det upp som ett jättestort problem. Som om var och varannan familj skaffar en katt över sommaren som dom sen släpper till skogs till hösten. Men är nån som kan säga att dom känner till någon familj som har gjort så här? Jag har inte hört om något exempel här i den riktiga världen. Jag tror tjyven att det är en myt alltihopa. Är det nån annan där ute som kan berätta om nån riktig sommarkatt?

4 comments:

Maria said...

Wow, vilken total brist på empati. Åk förbi närmaste katthem. Hur många tror du skryter om att de skaffade en levande leksak åt sina barn som de sedan bestämde sig att dumpa när det inte var roligt längre? Och det mest troliga är att den leksaken fryser eller svälter ihjäl förr eller senare.

Stora Morran said...

Men Maria det är inte det att jag saknar empati men jag tror faktiskt att det här med sommarkatter är en myt. Och i metro för nån vecka sen var det en artikeln från just ett katthem där en anställd började med att säga att det här med sommarkatter är lite av en myt...

Anonymous said...

Blir lite rädd Morran när du citerar Metro. Oj - den blaskan är nästan lika mycket bajs som A-horan.

Du ska aldrig någonsin tro på skvallerpressen. Det är det enda du egentligen behöver veta.

Sedan tror jag så klart som du.Låter helkonstigt att skaffa sommarkatt och sedan överge.
Är säkert en gamma skröna bara.

Anonymous said...

Känner många som bor på landet som har fått ta hand om eller hitta hem för dessa stackars katter - det händer dom VARJE höst att dom dyker upp kalla, rädda och extremt hungriga .. mot vintern är dom närma döden ibland. Sprid inte saker du själv vet väldigt lite om. Det händer mer än du tror. Vi måste arbeta mot detta aktivt.