Monday, June 25, 2012

Grekland

Grekland was grejt! Varmt och skönt! Hotellet var fint och lyxigt osv. men det här med all inclusive kanske ändå inte är vår grej ändå. Det blir liksom mindre spännande då. Man vet liksom var man kommer att hamna varje måltid. Man vet nästan vad man kommer att äta. Det blir liksom inget äventyr. Jeppe hade lite krämpor som magkatarr light, halsont och nån skum allergisk reaktion på händer och fötter. Tur att det fanns läkare på resorten. Jeppe var stammis där.
Ture var helt tokig första dagen i vattnet. Han hamnade under vatten typ 4 gånger. Vi blev helt skraja och undrade om vi skulle lyckas av att hålla honom vid liv en hel vecka men efter dom här incidenterna blev han lite rädd och mycket mer försiktig. Han gillade mest att klättra upp i barnrutschkanan och sitta där och leka med vattnet utan att åka ner. Bara sitta och spärra så att inget annat barn kunde åka. Om nån annan kom och vill åka sa "Sluta mig". Vi tror det betyder "låt mig vara".

Annars gillade Ture lekparken, lekhuset, gungorna, att han fick springa själv långa sträckor, sen gillade han poolbaren där man ibland kunde få sig en äppeljuice om hans mamma var stressad över att han drack för lite vatten i värmen. Sen var han King på mini-discot som startade kl 21.00 varje kväll. Han fick vara uppe galet länge på kvällarna men omställningen till dagistider har ändå gått mycket smidigt. Den stora behållningen av veckan har ändå varit att få vara så mycket med Ture. Och vara med honom 100 % närvarande. Att inget annat stör som disk, tvätt, matlagning eller datorn. Han har verkligen blommat den här veckan och varje dag har han lärt sig nya grejer och nya ord. Jag tycker att han är så himla snäll också faktiskt. Klart han testar gränser men om man säger till honom med allvarlig ton så slutar han direkt. Vi försöker njuta av den här tiden för snart kommer väl 2-års trotsen som ett brev på posten och då kanske det inte är lika lekande lätt.

No comments: